• Ontvang de beste prijs

  • Wij kopen je auto zelf

  • Geld direct overgemaakt

9.2

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht met de meest gestelde vragen. Neem gerust contact met ons op wanneer jouw vraag er niet tussen staat.

Voor de verkoop

Het verkopen van je auto is vaak een heel gedoe. Zo moet je de waarde bepalen, een koper vinden en de vrijwaring regelen. Ook weet je vaak niet met wie je zaken doet en kun je achteraf voor vervelende verrassingen komen te staan. Autony.nl heeft het verkopen van je auto zo gemakkelijk mogelijk gemaakt. Bij ons krijg je direct een eerlijke prijs voor je auto. Bovendien regelen wij alles voor een vlekkeloze overdracht.

Het verkopen van je auto aan Autony bestaat uit een aantal simpele stappen:
1. Meld je auto vrijblijvend aan
Op onze website kun je het kenteken van de auto die je wil verkopen invoeren. In de volgende stap vul je de kilometerstand van de auto in en je email adres. Klik op de knop 'Ontvang vrijblijvende indicatie'.
2. Ontvang direct de waarde
Als wij op basis van het kenteken een eerste prijsindicatie kunnen geven krijg je deze direct te zien. Dit is allemaal vrijblijvend en verplicht je tot niets. In sommige gevallen zijn wij niet in staat om op basis van je kenteken een prijsindicatie af  te geven. Door extra informatie te geven over de staat van je auto kunnen wij een gegarandeerd bod op de auto doen. Je ontvangt het gegarandeerde bod binnen 48 uur.
3. Accepteer het bod
Ben je tevreden over de geboden prijs? Dan kun je dit aangeven door te klikken op 'Bel mij om een afspraak te maken'. Ga je niet akkoord met het bod dan klik je op 'Definitief weigeren'.
4. Maak een afspraak voor de overdracht
Als je ons bod accepteert nemen we zo snel mogelijk contact met je op voor het maken van een afspraak. Bij het maken van de afspraak zullen we met je bespreken welke documenten nodig zijn bij de overdracht. Je hebt de keuze om de auto te brengen, maar het is ook mogelijk om je auto door ons op te laten halen. Dit kan op een door jouw gewenste plek in Nederland.
5. De overdracht van je auto
Bij de afspraak voor overdracht zullen we de auto controleren om te kijken of er grote gebreken zijn die invloed hebben op de waarde van de auto. Mocht hier sprake van zijn dan overleggen we eerst met jou. Mochten de gebreken zorgen voor een lagere waarde dan ben je geheel vrij in je keuze om de auto te verkopen.  

Het verkopen van je auto aan Autony kost jouw als verkoper helemaal niets. Het bod op je auto is daarnaast ook nog eens geheel vrijblijvend.

Wij kopen alle auto's zelf. Veel autoverkoopsites treden alleen als tussenpersoon op. Hierdoor weet je uiteindelijk nog niet aan wie je de auto verkoopt.  Dat betekent dat je één aanspreekpunt hebt en dat is wel zo prettig.

Het bod dat je ontvangt is in principe een gegarandeerd bod. We gaan er daarbij vanuit dat je de auto volledig en eerlijk omschreven hebt. Als dit zo is kunnen we het uitgebrachte bod ook echt garanderen.

Vanaf het moment dat je van ons een bod ontvangt heb je 48 uur de tijd om het bod te overwegen.

Wanneer je bod accepteert nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te maken. We bieden je de keuze om de auto zelf te brengen, maar wij kunnen de auto ook ophalen.

Nee, je maakt kosteloos gebruik van al onze diensten. Ook wanneer je niet akkoord gaat met ons bod, betaal je daar geen kosten voor.

Wanneer je een auto hebt geërfd, kun je deze bij ons aanmelden voor verkoop. Je kunt je geërfde auto verkopen wanneer je in het bezit bent van het erfbewijs (verklaring van erfrecht) en de overige documenten zoals het volledige kentekenbewijs.

Ja, wel dien je in het bezit te zijn van een officiële machtiging op jouw naam, ondertekend door de organisatie/instantie waar je werkzaam bent. Neem ook een kopie mee van je legitimatie en dat van een vertegenwoordiger van je organisatie/instantie.

Ja, dat kan. Voor de overdracht van een gefinancierde auto zijn wel een aantal aanvullende documenten nodig. Hoe dit precies in zijn werk gaat leggen we graag aan je uit. Neem hiervoor contact met ons op!

Wij brengen een bod uit op alle auto’s, ongeacht schade of mankementen.

Ja, wij kopen alle auto's op. Dus ook als je auto schade heeft naar de sloop moet ben je bij Autony aan het juiste adres.

Dit kan gewoon. Het is belangrijk dat je schriftelijke toestemming en een kopie van de legitimatie van de eigenaar van de auto hebt. Daarnaast zijn alle kentekenpapieren nodig.

Tijdens de verkoop

Ja, het door ons uitgebrachte bod zal per digitale overboeking aan jouw worden betaald. Voorwaarde is wel dat de auto voldoet aan de beschrijving zoals die door jou is doorgegeven. Heeft de auto na taxatie schade of een mankement opgelopen, brengen wij je een passend herziend bod.

Wanneer je ons bod accepteert, wordt je direct uitbetaald. Dit gebeurt per digitale overboeking. Het geld staat in dat geval uiterlijk de volgende werkdag op je bankrekening.

Wij maken het geld bij een succesvolle overdracht direct aan je over door middel van internetbankieren. In overleg is het ook mogelijk om contant geld te ontvangen voor de auto.

Tijdens de overdracht van uw auto vragen wij of je de volgende autopapieren mee wilt nemen:
  • Volledig kentekenbewijs incl. overschrijvingsbewijs of tenaamstellingscode.
  • Onderhouds- en instructieboekjes van het voertuig (indien aanwezig).
  • Alle (reserve)sleutels en radio code (indien van toepassing)
  • Indien aanwezig dvd‘s en cd’‘s voor gebruik navigatiesysteem

Ja, zodra de overdracht van je auto heeft plaatsgevonden, ontvang je van ons een vrijwaringsbewijs. Dat betekent dat je op dat moment geen wettelijke eigenaar van je auto meer bent. Daarmee vervalt automatisch de plicht van verzekering en houderschapsbelasting.

Voorwaarde voor de overdracht van je auto is dat je in het bezit bent van het volledige kentekenbewijs. Wanneer je een deel van uw kentekenbewijs kwijt bent, adviseren wij je om via de website van het RDW een nieuw kentekenbewijs aan te vragen. Dit kan via onderstaande link: https://dienstenportaal.rdw.nl/kentekenbewijs-aanvragen-particulier/Paginas/Product.aspx

Na de verkoop

Nadat je van ons een bod hebt ontvangen, heb je de gelegenheid om binnen 48 uur ons bod te accepteren of te weigeren. Heb je langer nodig, neem dan even contact met ons op.

Je auto wordt bij je thuis of op een door jou uitgekozen locatie opgehaald door een van onze medewerkers. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Breng je de auto liever bij ons langs, dan kun je uiteraard ook bij ons terecht.

Bij Autony.nl krijg je altijd twee biedingen. De ene bieding geldt voor verkopers die hun auto zelf brengen. De andere bieding geldt voor verkopers die graag willen dat wij hun auto komen ophalen. De auto zelf brengen levert je altijd iets meer op.

Wanneer je de auto verkocht hebt, dien je zelf de verzekering op te zeggen. Je ontvangt van ons een vrijwaringsbewijs waarmee je de verzekering kunt beëindigen. Let hierbij wel op de termijn waarop je je vrijwaringsbewijs moet opsturen.

Na de verkoop van je auto nemen we de auto mee of je laat hem bij ons staan. We maken het geld direct naar je over. Ook het afmelden en vrijwaren nemen we voor onze rekening. Je zal zelf even met de verzekering contact op moeten nemen om de auto hier af te melden.

Algemene vragen

Onze website is beveiligd door middel van SSL. Hierdoor worden je gegevens over een beveiligde en versleutelde verbinding verstuurd. Je persoonlijke gegevens worden bij Autony met de grootste zorgvuldigheid behandeld.

Alleen onze medewerkers hebben (tijdelijk) inzicht in jouw persoonlijke gegevens. Je gegevens worden niet aan derden verstrekt. Wij gaan conform de huidige GDPR wetgeving met je persoonlijke gegevens om. Voor meer informatie verwijzen we je naar ons privacy policy.

Neem gerust contact met ons op. Dit kan door ons te bellen op 0592 217 75 75, of door een e-mail te sturen naar info@autony.nl. Je kunt ook een Whatsapp sturen naar 06 868 954 75. Wij nemen dan binnen 1 werkdag contact met je op.