• Ontvang de beste prijs

  • Wij kopen je auto zelf

  • Geld direct overgemaakt

9.2

Auto verkopen? Hoe pak je dat aan?

Vroeg of laat krijgt iedere autobezitter er mee te maken. Je wilt je auto verkopen omdat je toe bent aan iets anders. Maar hoe pak je dat aan? Welke mogelijkheden heb je? En wat zijn de voor- en nadelen van iedere optie? Om je verder te helpen hebben we de verschillende mogelijkheden voor je op een rij gezet.

Voordat je besluit op welke manier je de auto wilt verkopen is het goed om bij jezelf te rade te gaan wat het belangrijkst is. Wil je perse de hoogste prijs? Of vindt je gemak belangrijker? Wil je zelf gaan onderhandelen? Of het je liever dat alles gewoon goed voor je geregeld wordt?

Auto particulier verkopen

Hoewel financieel de meest aantrekkelijk optie, komt er nog wel het één en ander kijken bij het particulier verkopen van je auto. Je krijgt vaak de hoogste prijs als je particulier verkoopt. De persoon aan wie je de auto verkoopt gaat er meestal zelf in rijden en heeft niet de intentie om aan een doorverkoop te verdienen.

Bij het particulier verkopen van je auto ben je zelf verantwoordelijk voor de complete afwikkeling. Van het te koop zetten tot het regelen van de vrijwaring. Ook zal je zelf moeten onderhandelen over de prijs. Als dit iets is wat je van nature niet graag doet is dit een groot nadeel. Een andere ding om rekening mee te houden is dat je niet weet met wie je zaken doet. Als je niet houdt van vreemde mensen aan je deur dan is het particulier verkopen van je auto misschien niet de beste keuze voor jou.

auto verkopen

Auto verkopen aan dealer

Het verkopen van je auto aan de dealer scoort beter op het gebied van gemak. Je hebt er niet veel werk van. Zo regelt de dealer al het papierwerk en krijg je niet te maken met onderhandelingen met mensen die je niet kent. Een groot nadeel van het verkopen van de auto aan de dealer is de prijs. Van alle mogelijkheden om je auto te verkopen levert het verkopen aan de dealer verreweg het minste op. Jouw auto is handel voor een dealer en hij moet dus wel wat aan je auto kunnen verdienen. De meeste dealers willen alleen je auto kopen als je ook weer een andere auto bij hen koopt. Wij hebben een aantal tips op een rij gezet als je van plan bent je auto aan de dealer te verkopen.

Online autoveiling

Met de opkomst van het internet zijn de mogelijkheden om je auto te verkopen flink uitgebreid. Websites als ikwilvanmijnautoaf.nl bieden je auto aan bij verschillende autohandelaren.  Deze handelaren krijgen de mogelijkheid om op de auto te bieden en vaak wordt de auto aan de hoogste bieder verkocht. Dit soort websites zijn niet onbesproken. Voor veel mensen die hun auto verkopen via een online veiling loopt de verkoop op een teleurstelling uit. Een veelgehoord probleem is dat handelaren tijdens de verkoop van alles verzinnen om de prijs zoals die geboden is naar beneden te krijgen. Mensen die hun auto voor de verkoop bij zo’n handelaar afleveren kunnen zich onder druk gezet voelen om akkoord te gaan met een lagere prijs dan oorspronkelijk geboden. Zo kan het verkopen van je auto een vervelende ervaring zijn.

Auto verkopen via Autony

Een veilige, betrouwbare en vlotte manier om je auto te verkopen is door deze rechtstreeks aan Autony te verkopen. Wij zijn geen tussenpartij zoals vele andere auto verkoopsites. Waarom is dat zo prettig? Door je kenteken in te voeren krijg je direct een vrijblijvend goed bod op je auto. Je accepteert het bod en de verkoop is een feit. Bij de overdracht nemen wij al het werk uit handen en ontvang je als verkoper direct het geld, contant of op je rekening.  Je hebt niet te maken met een tussenpartij die zijn geld verdient door een deel van de verkoopprijs te incasseren. Het bod is daarom eerlijker. Ook loop je niet het risico dat er tijdens de feitelijke verkoop allerlei zaken worden aangehaald om de verkoopprijs naar beneden te praten. Wil je meer weten over onze manier van werken? Klik dan hier.

Het voorbeeld hieronder geeft duidelijk de opties weer met hun voor- en nadelen:

Wat heb je nodig om je auto verkopen aan Autony?

Als je het bod op je auto accepteert plannen we een afspraak in voor de overdracht. Bij het verkopen van je auto is het belangrijk dat je een aantal dingen meeneemt:

  • Het kentekenbewijs
  • Onderhouds- en instructieboekjes (als deze aanwezig zijn)
  • Alle sleutels van de auto inclusief de reservesleutels
  • Eventuele andere aanwezige toebehoren

Hoe completer de documenten hoe beter. Dus als je de beschikking hebt over de volgende papieren dan raden we je aan om deze mee te nemen tijdens de verkoop:

  • Laatste keuringsbewijs
  • Eventuele aankoopfacturen
  • Alarmcertificaat
  • Autoradio codes

We hebben je een zo compleet mogelijk gegeven van de mogelijkheden om je auto te verkopen. Zo kun jij een goede beslissing nemen op basis van wat je zelf belangrijk vindt. Op onze website vind je tal van tips die je helpen bij de verkoop van je auto.

Mocht je vragen hebben over het verkopen van je auto aan ons neem dan gerust contact op. We helpen je graag verder!