• Ontvang de beste prijs

  • Wij kopen je auto zelf

  • Geld direct overgemaakt

9.2

Auto verkopen via Marktplaats

Marktplaats is een begrip in Nederland. De website die ooit begon als platform voor het kopen en verkopen van tweedehands spullen heeft zich ook toegelegd op de automarkt. Op Marktplaats Auto’s kunnen mensen advertenties plaatsen om hun auto onder de aandacht te brengen. Op deze plek willen we graag stilstaan bij de voor- en nadelen van het verkopen van je auto via Marktplaats.

Een groot bereik

Markplaats.nl is een website die iedere maand door miljoenen mensen wordt bezocht. Dit is een groot voordeel als jij je auto wil verkopen. De kans dat deze gezien wordt door veel potentiële kopers is groot. Dit grote bereik kan een voordeel zijn, maar dan moet je advertentie wel kloppen. Dat wil zeggen dat je auto gewild moet zijn, dat de prijs goed is en dat je de auto zo goed mogelijk in beeld brengt. Voldoe je niet aan deze en andere voorwaarden dan is het verkopen van je auto via Marktplaats lastig.

Een relatief hoge verkoopprijs

Omdat je de auto vaak direct aan een particulier doorverkoopt ontvang je meestal een hogere prijs dan via andere verkoopkanalen. Dealers en garages moeten nog verdienen aan de doorverkoop van je auto. Voor de gemiddelde particuliere klant geldt dit uiteraard niet. Hierdoor kun je meer vragen voor je auto.

Geen zekerheid op verkoop

Als je snel van je auto af wilt dan heb je bij het verkopen via Marktplaats absoluut geen garantie. Het kan best lang duren voordat je de auto verkoopt en er zijn genoeg gevallen bekend van auto’s die helemaal niet verkocht worden via dit kanaal. Dit is natuurlijk zeer vervelend als je vlot je auto wil verkopen.

Verkopen is niet gratis

In tegenstelling tot de verkoop via een auto inkoop site zoals Autony.nl is het verkopen van je auto via Marktplaats niet gratis. Je betaalt advertentiekosten om je auto via dit platform aan te bieden. Het is duidelijk dat je meer betaalt naarmate je auto langer op de website staat. Dit kan op den duur in de papieren gaan lopen.

Zelf onderhandelen en de verkoop afhandelen

Een belangrijk nadeel van de verkoop van je auto via Marktplaats is het feit dat je als verkoper alles zelf moet regelen. Op het moment dat je een geïnteresseerde koper via Markplaats gevonden hebt zal je een afspraak moeten maken, onderhandelen over de prijs en de verkoop van de auto helemaal zelf moeten regelen. Wat veel mensen niet prettig vinden is dat je nooit weet met wie je precies te maken hebt. Je zal vreemde mensen aan de deur krijgen waarvan je nooit zeker weet of ze goede bedoelingen hebben.

Verkopen via Autony.nl

Steeds meer mensen hebben de weg naar Autony.nl gevonden. Bij Autony is het heel gemakkelijk en bovendien 100% gratis om je auto te verkopen. Door het doorlopen van een paar eenvoudige stappen verkoop je je auto zonder gedoe voor een goede prijs. Wacht daarom niet langer en profiteer van onze service! Vul hieronder je kenteken in en de rest wijst zich vanzelf. Het is zoals gezegd gratis en bovendien volledig vrijblijvend!

Ontvang direct een gratis en vrijblijvende taxatie!