• Ontvang de beste prijs

  • Wij kopen je auto zelf

  • Geld direct overgemaakt

9.2

Auto verkopen aan garage

Veel mensen die hun auto verkopen doen zaken met een garage. Als een andere, nieuwere auto wil kopen heb je vaak je oude auto in de verkoop. Vanuit het oogpunt van gemak kiezen veel mensen om de oude auto in te ruilen bij dezelfde garage. De praktijk leert dat je in zo’n geval vaak geen goede deal hebt. De waarde die je voor je auto krijgt valt vaak laag uit.

De beste prijs voor je auto

Als je een auto in de verkoop hebt wil je natuurlijk de beste prijs voor je auto. Gelukkig heb je als consument tegenwoordig meerdere opties als het gaat om het verkopen van je auto. De komst van het internet heeft de mogelijkheden vergroot. Er heeft een grote verschuiving in de tweedehands automarkt plaats gevonden. Je kunt je auto tegenwoordig aanbieden via sites als Marktplaats. Ook andere advertentiesites zijn gespecialiseerd in de verkoop van auto’s. Het is ook mogelijk om je auto aan te bieden via social media. Hoewel elke methode zijn eigen voor- en nadelen heeft is het verkopen van auto via gespecialiseerd auto inkoop websites zoals Autony.nl per saldo het meest interessant. Je ontvangt een prima bedrag voor je auto en, misschien nog wel belangrijker, je hoeft er geen moeite voor te doen.

Het plaatje hieronder geeft een duidelijk overzicht van de voor- en nadelen van de meest gangbare manieren om je auto te verkopen:

Nadelen verkopen aan garage

Voor een garage is jouw auto puur handelswaar.  Als de garage verwacht dat ze jouw oude auto snel weer kunnen verkopen dan zal de garage geneigd zijn om de inruilwaarde hoger te maken. Daar zit gelijk één van de problemen. Lang niet alle merken en typen auto’s zijn voor een garage interessant als handel. Als jij een auto hebt waar de garage van verwacht dat het lastig is om hem weer te verkopen dan zal je inruilwaarde lager uitvallen.

Daarnaast is het zo dat een garage eerder een hogere korting op de aanschaf van je auto verstrekt dan de hoogte van de inruilwaarde. Wie slim is, kiest er dan ook voor om zijn oude auto te verkopen aan Autony.nl.

In een paar simpele stappen ontvang je een vrijblijvend goed bod op je auto, dat hoger is dan de inruilwaarde bij de garage. Probeer het vandaag nog. Onze dienstverlening is volledig gratis en vrijblijvend. Het verplicht je tot niets. Vul hieronder je kenteken in en verkoop je auto vandaag nog!

Ontvang direct een gratis en vrijblijvende taxatie!