• Ontvang de beste prijs

  • Wij kopen je auto zelf

  • Geld direct overgemaakt

9.2

Auto verkopen aan de dealer

Als je een auto wil verkopen heb je verschillende opties. Veel mensen geven de voorkeur aan het auto verkopen aan de dealer. De overweging is vaak een stukje gemak. Je hoeft immers niet veel moeite te doen om een geschikte koper te vinden. Voor anderen geeft het verkopen aan een dealer een veilig gevoel. Kies je ervoor om je auto te verkopen aan de dealer dan is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Waar je rekening mee moet houden lees je hieronder.

Waar moet je rekening mee houden?

De ene dealer is de andere niet. Als je een geschikt bedrijf zoekt om aan te verkopen kan het helpen om te weten welke verschillende autodealers er zijn.

Allereerst zijn er de dealers die groot zijn. Vaak hebben deze bedrijven meerdere vestigingen en er worden dagelijks veel auto’s ingekocht en verkocht. Volume is voor deze bedrijven belangrijk. Dit soort bedrijven zullen niet zo kieskeurig zijn als het gaat om het soort auto dat ze kopen. Heb jij een auto die niet zo gangbaar is dan kan het lastig zijn om een koper te vinden. Voor dit type auto kan de grote dealer uitkomst bieden.

De minder grote autodealers zijn vaak onafhankelijk. Deze bedrijven verkopen je auto door aan particulieren. Verkoop aan particulieren levert meestal een hogere verkoopprijs op. Je ontvangt pas je geld als je auto ook daadwerkelijk verkocht wordt. De winst voor dit soort handelaren zit hem in een verkoopcommissie. Dit is vaak een percentage van de verkoopprijs die jij moet afdragen aan de dealer.

Tegenwoordig heb je ook keuze uit een aantal auto verkoop services die zicht specialiseren in de inkoop van alle soorten auto’s. De komst van het internet heeft het verkopen van je auto op deze manier een stuk gemakkelijk gemaakt. Ook Autony.nl is een gespecialiseerd auto inkoper. Via de website is het heel gemakkelijk om je auto aan te melden en snel te verkopen.

Welke manier van auto verkopen voor jou het prettigst is hangt af van je wensen. De grote en minder grote fysieke autodealers staan er om bekend niet altijd de beste prijs te bieden. Hiervoor kun je beter gebruik maken van de service van Autony.nl. Wij staan er om bekend in alle gevallen een passende prijs voor je gebruikte auto te betalen.

Nadelen auto verkopen aan de dealer

Iedere manier van verkopen heeft zijn eigen voor- en nadelen. Het verkopen aan een dealer is voor veel mensen een kwestie van gemak. Vaak heeft men bij dezelfde dealer een andere auto op het oog en heeft men een auto in te ruilen. Door dit bij hetzelfde bedrijf te doen bespaar je natuurlijk tijd.

Een nadeel wat we daarnet al even benoemden is de relatief lage prijs die je vaak bij de dealer krijgt. Je auto is handelswaar voor een dealer en het is zijn intentie om zoveel mogelijk aan de wederverkoop van je auto te verdienen. Om die reden valt de hoogte van het geboden bedrag vaak laag uit.

Het verkopen van je auto aan een dealer die een commissie percentage ontvangt bij de doorverkoop van je auto is bovendien niet gratis. Afhankelijk van het percentage dat je afspreekt betaal je een bepaald bedrag voor de verkoop van je auto.

De beste prijs voor je auto

Om je een beetje te helpen met kiezen tussen de verschillende manieren die er zijn om je auto te verkopen hebben wij een overzicht gemaakt:

auto verkopen aan dealer

Zoals je ziet lever de verkoop aan een dealer in de meest gevallen het minste op. Hier staat een stukje gemak tegenover. Wie de allerhoogste prijs voor zijn auto wil kan deze het beste verkopen via een platform als Marktplaats. Het nadeel van deze manier is dat je alles zelf moet regelen, dus ook de onderhandeling met vreemden en het vrijwaren van de auto.

Meer informatie

Verkoop je auto voor een eerlijke prijs aan Autony.nl

Bij Autony.nl geloven we in eerlijke en transparante handel. Daarom kopen wij alle auto’s zelf in en gaat dit niet via tussenpersonen. Door online je kenteken in te voeren en daarna zoveel mogelijk relevante informatie over je auto te geven zijn wij in staat om te komen tot een eerlijk en passend bod. Dit is een vrijblijvend bod. We gaan ons niet in bochten wringen om de prijs van de auto verder naar beneden te krijgen. Dit maakt het verkopen van je auto aan Autony.nl een veilige en plezierige keus, die ook nog een goed is voor je portemonnee! Wacht daarom niet langer en verkoop je auto vandaag nog:

Ontvang direct een gratis en vrijblijvende taxatie!