• Ontvang de beste prijs

  • Wij kopen je auto zelf

  • Geld direct overgemaakt

9.2

Auto verkoop sites

De opkomst van het internet heeft ook het verkopen van je auto veel makkelijker gemaakt. Het is tegenwoordig heel normaal om je auto online te verkopen. Er komt meestal best nog wat bij kijken om je auto succesvol te verkopen. Je moet je auto goed kennen zodat je hem goed kan omschrijven, de auto moet duidelijk gefotografeerd worden en je moet weten wat je moet doen bij het verkopen van een auto.

Let op, deze handelingen gelden met name voor het particulier verkopen van je auto via bijvoorbeeld marktplaats of social media. Er zijn ook website (zoals Autony.nl) die op basis van de actuele handelswaarde je auto direct kopen. Het is maar net wat je zelf liever hebt. Elke manier van verkopen heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Het onderstaande overzicht laat duidelijk zien wat de verschillen zijn:

auto verkopen aan dealer

Welke auto verkoop site kiezen?

Waar het vooral op neer komt in de keuze voor een geschikte auto verkoop site is de keuze tussen gemak en verkoopprijs. Over het algemeen kun je stellen dat het verkopen van je auto via Marktplaats of Facebook de hoogste verkoopwaarde oplevert. Je hebt er alleen wel veel meer gedoe van. Het verkopen van je auto via advertentiesites zorgt ook voor veel extra werk, omdat je moet zorgen voor een goede advertentie. Ook betaal je als verkoper een bedrag voor het plaatsen van de advertentie.

Wie gemak belangrijk vindt, geen gedoe wil hebben en geen zaken wil doen met vreemden biedt zijn auto aan op websites als Autony.nl. Het voordeel van deze manier is het gemak. Je kunt er snel je auto verkopen zonder veel gedoe.

Als je kijkt naar deze manier van auto verkopen heb je tegenwoordig keuze uit een aantal websites. Ze werken allemaal op een vergelijkbare manier, maar toch zijn er ook belangrijke verschillen. Veel auto verkoop sites staan niet goed bekend. Dit komt omdat je vaak te maken krijgt met vervelende onderhandelingen. Je wordt geprikkeld met een bod op je auto dat vaak lager uitvalt bij de uiteindelijke overdracht. Op het moment dat je een bod accepteert en een afspraak maakt voor de overdracht wordt veel moeite gedaan om de prijs naar beneden te krijgen. Hier zit je als klant natuurlijk niet op te wachten. Dit levert vervelende situaties op, omdat je uit gaat van de geboden prijs.

Auto verkoop site Autony.nl

Dit is voor ons met name de reden geweest om Autony.nl te starten. Wij zijn van mening dat het verkopen van je auto transparanter en vooral eerlijker kan. Bij Autony is het bod dat je op de auto krijgt ook echt reëel. Het is wel belangrijk om de auto zo goed mogelijk te omschrijven. Eventuele gebreken of schade hebben nou eenmaal invloed op de waarde van je auto.

Je auto verkopen via Autony.nl is snel, betrouwbaar en gemakkelijk. Na het invullen van je kenteken ontvang je direct een eerste indicatie van de waarde van je auto. Deze is gebaseerd op de dagwaarde zoals deze bekend is in de database van de RDW. Door het geven van aanvullende informatie over je auto en het toevoegen van duidelijke foto’s ontvang je van ons een vrijblijvend bod. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is het bod te accepteren. Wij regelen de rest, van de betaling tot de vrijwaring. Het is zelfs zo dat je je huis niet uit hoeft. Voor wie dat wil hebben wij een eigen ophaalservice.

Het gemak en de service van Autony ervaren? Vul hieronder je kenteken in en volg de stappen op het scherm!

Ontvang direct een gratis en vrijblijvende taxatie!