• Ontvang de beste prijs

  • Wij kopen je auto zelf

  • Geld direct overgemaakt

9.2

Gratis auto verkopen

Wil jij je auto gratis verkopen? Dat kan gemakkelijk, veilig en snel op Autony? Het verkopen van je auto aan Autony is niet alleen financieel aantrekkelijk, het neemt je ook een heleboel en kosten uit handen. Hieronder lees je hoe dit in zijn werk gaat.

Als je een auto verkoopt heb je de keuze uit een aantal verkoopkanalen. Elk van deze kanalen heeft zijn eigen voor,- en nadelen. Je wilt als verkopen natuurlijk een zo goed mogelijke prijs en zo laag mogelijke verkoopkosten.

Welke mogelijkheden heb je als verkoper

Laten we eerst de verschillende opties die jij als verkoper hebt eens onder de loep nemen. De mogelijkheden die we hier uitlichten zijn:

  • Verkopen aan de dealer
  • Particulier verkopen
  • Verkopen aan vrienden of familie
  • Verkopen aan Autony

Als je verder leest kom je te weten wat de voordelen en nadelen zijn van de verschillende opties.

Bij verkoop aan een dealer hoef je zelf geen kosten te maken voor het adverteren van je auto. Dit is een voordeel. Het allergrootste nadeel van het verkopen aan de dealer is de prijs die je voor de auto krijgt. Voor de dealer is jouw auto handelswaar, wat betekent dat hij moet verdienen aan de doorverkoop van je auto. Dit komt de prijs die jij ontvangt voor je auto niet te goede. Hoewel het verkopen zelf dus geen geld kost lever je toch vaak geld in door een niet al te hoge prijs.

Het particulier verkopen van je auto is van alle opties die je hebt het duurst als het gaat om de verkoopkosten. Je moet je auto te koop aanbieden op verschillende plaatsen. Dit brengt in de meest gevallen advertentiekosten met zich mee. Zo is het adverteren op een platform als Marktplaats niet goedkoop. Zeker als je auto enkele maanden te koop staat. Dan lopen de advertentiekosten snel op.

Een manier om je auto te verkopen waarbij je geen verkoopkosten maakt is het verkopen aan familie of vrienden. Je hoeft geen advertentie te plaatsen en maakt hier ook geen kosten voor. Aan het verkopen aan vrienden kleven wel bepaalde risico’s die zich moeilijk in geld laten uitdrukken. Zo kan er een vervelende situatie ontstaan als je de auto verkoopt aan familie of vrienden en de auto vertoond gebreken na de verkoop.

Om je een goede indruk te geven van de voor- en nadelen van iedere optie hebben we het volgende voorbeeld voor je. Voor het voorbeeld moet je uitgaan van een vraagprijs van €10,000,-

Het verkopen van je auto aan Autony is kosteloos. Wij kopen je auto ongeacht de staat waarin de auto verkeerd. Naast het feit dat het verkopen je geen geld kost zijn het gemak en de snelheid waarmee je de auto kan verkopen heel interessant. Hoe langer je auto in de verkoop staat hoe minder hij waard wordt. Ook regelen wij alles wat nodig is voor de verkoop van de auto, zoals de vrijwaring. We komen zelfs de auto ophalen als je dat wilt.

Gratis auto verkopen online

Gratis je auto online verkopen is iets wat de laatste jaren sterk in opkomst is geraakt. Het internet maakt het gemakkelijk om vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Er zijn veel websites waar je een auto gratis kan aanmelden. Het voertuig wordt dan meestal aangeboden bij verschillende autohandelaren die bij de website zijn aangesloten. Zij kunnen hier vervolgens op bieden en de handelaar met het hoogste bod koopt meestal de auto. Deze auto verkoop sites zijn niet onbesproken.

Als je via een auto verkoop site een bod op je auto krijgt ga je er natuurlijk vanuit dat dit ook de prijs is die je uiteindelijk krijgt. In de praktijk loopt die vaak anders. Opkopers van de auto bekijken de auto ter plaatse en proberen op deze manier een lagere prijs voor de auto te betalen. Veel verkopers voelen zich hierdoor voor het blok gezet en dit is natuurlijk niet prettig. Gelukkig kan het ook anders.

Gratis je auto verkopen aan Autony

Bij Autony vinden wij eerlijkheid en transparantie belangrijk.  Daarom koopt Autony zelf alle auto’s in. Vul je kenteken in en je ontvangt direct een vrijblijvend bod op je auto. Als je het bod accepteert maken we direct een afspraak met je. Dat kan bij ons op locatie maar het is ook mogelijk om je auto op te laten halen. Bij de overdracht van de auto ontvang je direct geld en een vrijwaring. Geen gedoe, maar gewoon een eerlijke prijs voor je auto. Dat vinden we bij Autony belangrijk.

Wil je meer weten over onze werkwijze. Dat lees je hier. Heb je een aanvullende vraag? Bekijk dan onze veelgestelde vragen. Staat het antwoord op je vraag er niet bij? Bel ons dan gerust.

Ontvang direct een gratis en vrijblijvende taxatie!